Trepleie

Riktig trepleie gir sunne trær med lang levealder

Kontakt Trefellerne

Gode løsninger for pleie av dine trær

De fleste trær trenger pleie fra tid til annen. Noen trær klarer man fint å beskjære og stelle på egen hånd. Andre ganger vil det lønne seg med profesjonell hjelp fra en faglært arborist. Vi i Trefellerne hjelper deg gjerne med å holde dine trær sunne og friske. Med riktig trepleie ivaretar vi trærne, men også andre forhold på tomten, som sikkerhet, ut- og innsyn, solforhold og lignende.

Vi kommer gjerne på en befaring for å se på dine trær og diskutere løsninger med deg. Vi er faglærte innen trepleie og har lang erfaring med stell og forvaltning av trær. Dermed er vi i stand til å gi profesjonell veiledning rundt om treet må sikres, tynnes ut eller om det er nødvendig med felling. Dersom treet må fjernes kan vi utføre både trefelling og stubbefresing.

Profesjonell pleie og vedlikehold basert på treets behov

Hvor treet er plassert vil ha mye å si for hvordan det vokser, enten det er i høyde eller i overvekt av greiner. Når vi skal utføre trepleie, vil det derfor alltid være på bakgrunn av treets behov. Vi gir treet riktig pleie og vil alltid legge til rette for fortsatt vekst og levedyktighet. 

Som regel vil vår trepleie omfatte et eller flere av disse punktene:

  • kronereduksjon
  • heving av trekrone
  • fjerning av døde grener
  • skånsom fjerning av kryssende grener – dette vil gjøre de gjenværende greinene sterkere og gi treet bedre
  • vekstforhold
  • tynning av tre med opptil 20 prosent – det høres kanskje ikke så mye ut, men forskjellen i lysinnslipp vil være stor

Vi kan også sikre trekroner, dersom treet utgjør en potensiell risiko for omgivelsene sine. Dette er et godt alternativ til å felle treet når det fremdeles er sunt og friskt. 

Vi ivaretar trær i alle livsfaser

Treets levetid kan deles inn i tre faser. I vekstfasen vokser treet oppover og skyter til full høyde. Deretter kommer fasen hvor treet vokser i omfang og blir tyngre. Til slutt går det inn i degenerasjonsfasen, som er den siste fasen i treets liv. Da blir treet svakere, får sår og grenene begynner å dø. Alle fasene treet skal igjennom er omtrent like lange, og hvilken fase treet er i vil ha betydning for hva slags pleie det trenger. Ved å la fagfolk hjelpe deg med å vurdere og pleie dine trær, får du trær som er friske og flotte gjennom alle livsfaser.

Trepleie er spesielt viktig når treet går inn i degenerasjonsfasen. Vi feller ikke trær bare for å felle dem, men ser heller på hvordan vi kan legge til rette for å bevare treet på best mulig måte underveis i den siste fasen i livet. Hensiktsmessig trepleie kan være å lette treet, fjerne døde grener med riktige snittflater og sørge for at det får nok lys – men vi feller naturligvis også treet hvis det er nødvendig.

Vi kommer gjerne på befaring for å vurdere treets helse og tilstand i forkant.

Bestill gratis befaring i dag!